Pardon;
Leg's Note
 I'm Ji. Sweet 15. An Otaku. Luhan is my bae, you know. 
 Welcome to my personal blog. Please drop your footstep in my WECHAT box down here^^
 I'm shy. Please come say HI



Wechat;
A cup of tea or coffee
No harsh word
No ads link
Please put your URL blog 
Exchange link accepted


Lastdate;
Story before
Credit;
my leader here
Template , header and background by AtinTory. 50% Thank to Mayra. Other help . Edit By Yours....
Dream
Saturday, 28 November 2015 - Permalink | 0 Comments

Assalammualaikum


Mimpi? Kenapa tiba-tiba nak cakap pasal mimpi ni? Kookie pun tak tahu. Tetiba je terlintas nak update pasal mimpi Kookie semalam. First time Kookie rasa mimpi tu real. And first time Kookie mimpi pasal my younger sister, Dina benda yang baik-baik. Biasanya, mesti Kookie mimpi pasal Dina m***. Kookie tak nak sebut perkataan tu. Perkataan tu lah paling seram dalam hidup Kookie. Okay, meh sini nak cerita pasal mimpi Kookie. Let's start! ^^

Masa tu, Kookie tengah masak kat dapur. Then, Dina pun pergi ke dapur *She's 3 years old* nak kacau Kookie. Kookie pula jenis yang panas baran. Habis Dina kena marah. Tak nangis pulak budak tu. Makin buat hal adalah. Geram sangat kat dia, Kookie pun lepuk lah kepala dia. Lepas Kookie lepuk dia, Kookie pun tenung sekejap dia. Rasa kesian pulak. Kookie pun peluk dia. Haha. Maka, kejadian lepuk dan peluk berulang. Lepas kena lepuk, peluk.

p/s : Kookie paling suka mimpi pasal shopping atau jumpa idol

Cakap pasal idol ni kan. Kookie teringat satu mimpi ni. Ada sekali Kookie mimpi pasal k-idol. BTS ! Lawak gila! Semua muka ahli BTS hitam dan paling kelakarnya dorang botak! Haha ><. Yang peliknya, ayah Kookie salah sorang ahli BTS. Lawak nak mampus. Tapi, mula-mula je lah lawak. Lama-lama mimpi ni jadi macam cerita Maze Runner pulak.

Adventure gila! Kookie sesat dalam hutan. Then, Kookie terjumpa satu pondok pengawal. Kookie tanyalah dia, "Ada telefon tak?". Memang soalan tu yang pertama keluar. Telefon ada, yang tak adanya signal. Huhu~ Berdebar gila masa tu. Dalam fikiran cuma "Aku nak tidur mana malam ni?" "Aku nak cari mana makanan dalam hutan? Malam pulak tu". Nasib baiklah pengawal tu baik hati nak tumpangkan Kookie tidur kat pondok pengawal. Tidur sorang-sorang dalam hutan memang rasa gerun kan? Pengawal? Mestilah balik kat rumah dia. Jangan tanya kenapa Kookie tak tidur je kat rumah dia.

Bangun pagi, Kookie terus bertolak sambil tu Kookie tanya arah ke kampung kat pengawal. Kookie berhenti kat satu apartment. Naik tingkat 3, ada sorang lelaki tegur aku. Dia kata "Tidurlah kat rumah abang". Kookie masa tu rasa nak muntah dengar suara lelaki tu. Kookie ignore je mamat tu. Eh eh, mamat tu pegang lengan Kookie. Mari pulak geng-geng dia. Dalam hati "mende pulak kali ni?"

Tapi nasib baiklah, dalam mimpi Kookie belajar seni mempertahankan diri. Mamat yang pegang lengan Kookie tu, jatuh sebab kena sepak kat 'tut tut' dia. Haha kk. Kookie pun apa lagi? Larilah. Geng-geng dia kejar Kookie. Takut gila masa tu.

Tak sempat nak habiskan mimpi ni sebab lampu bilik aku terbuka dan bunyilah suara "Bangun! Bangun! Solat subuh!". Maka, sampai situ sahaja mimpi Kookie. Huhu~ Selalu macam tu.

p/s : Mimpi sekerat jalan




Post a Comment