H41,H41,H41 4ND H41

Assalammualaikum..

Hai dan salam sejahtera.. Rindu Jihah tak?? Tak?? T^T ngajuk seminggu..Haha..Tukar topic--- Sudah sekian lame Jihah tak buke blog yg dah berhabuk ni because firstly, rumah Jihah banjir.. Secondly, Jihah ade banyak hal untuk diuruskan segera *macam orang kerje je*.. Lastly, Jihah be too lazy nak update blog.. Whatever!!

Jihah ade banyak cerita nak bagitau korang sume started from A hingga Z.. Firstly, Jihah nak ceritakan mengenai result Jihah..Nak tau?? Nak tak ni?? Okay, mase hari nak tau result tu Jihah debar giler doss..Because Jihah ade mimpi yang Jihah dapat 4A 1B Upsr.. Tapi Alhamdullilah,, Jihah dapat 5A in Upsr!!! Aaaaaaaa!!! Rase nak runtuh bangunan sekolah bile Jihah melonjak kegembiraan.. *runtuh la sangat*.. Jihah dapat banyak hadiah daripada cikgu *duitlah* dan saudare mare Jihah..Yayy!! Dapat Tab!! Habis bahagian bab ni.. ThE EnD!!

Secondly, first day banjir Jihah lah orang paling panic..Orang lain tak lah macam Jihah..Tapi banjir kali ni merupakan banjir yang paling teruk yang pernah Jihah alami.. Mak Jihah cakap ni 'Banjir Merah'.. Air paras atas kepala ayah Jihah.. Dalam gilee dosshh.. Mase tu, Jihah hidup dalam darurat.. Bencii betul lah...Air tak ade, Api tak ade... Semuanye tak adee..!! Tapikan yang penting dapat bantuan banjirr!!! Habis bahagian bab ni.. ThE EnD!!

Lastly, mengenai alam sekolah menengah.. First day mari sekolah, memang susah nak cari kawan.. Tengok muke sorang persorang macam sombong jer, mcam sombong jerr... Tapi sebenarnye tak pun..Diorang friendly sangat..Selepas satu bulan berada di SMK Chukai, I've a lot of friends in my new school.. They're Ajmal, Farhah,Aelysa, Azira, Ariffah, Izzah, Nurin, Arisha, Sabreena, Athirah and Khairin. Jihah lebih rapat dengan Azira.. Nak tau kenapa?? Because she likes Kpop too..Now, Jihah ade geng K-pop..Tapi Jihah tak suke sorang budak laki tu..Tak tau kenape..But frankly speaking, Jihah tak berape suke dengan dia..No comment!! Kadang-kadang je lah JIhah tak suke dengan perangai silly dia tu.. Tak kuase I!! Haha.. Habis bahagian bab ni~~ ThE EnD!!


Amacam?? Post Jihah kali ni tak lah panjang berjela- jela macam mek sorang nih .. Okaylah,, hingga di sini sahaja.. Sambut salam takzim kepada sesiape yang membace post Jihah ni sekeluarge ye!! Bye!! Gud night!! Annyeonghigaseyo!! Assalammualaikum...

No comments:

Post a Comment